createyourhealth.pl

3 sposoby na desery w słoiku • przepis • składniki • przygotowanie

Banoffee, cheesecake i pudding czekoladowy. Poznaj przepisy na desery szybkie i łatwe, a do tego bez pieczenia!

3 sposoby na desery w słoiku

Banoffee, cheesecake i pudding czekoladowy. Poznaj przepisy na desery szybkie i łatwe, a do tego bez pieczenia!

Czas przygotowania
min
Liczba porcji
Poziom trudności
łatwy

Składniki

banan - 2 szt.
masa krówkowa - 460 g
budyń czekoladowy - 80 g
mleko - 500 ml
ciastka czekoladowe neo - 180 g
czekolada deserowa - 50 g
cukier - 2 łyżki
cytryna - 4 szt.
ekstrakt waniliowy - 1 łyżeczka
jajko - 2 szt.
jogurt naturalny - 300 g
masło - 30 g
miód - 2 łyżki
serek śmietankowy - 100 g
śmietana 30% - 150 g
herbatniki - 50 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTUJ KILKA RĘKAWÓW:
cukierniczych mikser słoiczki do deserów Banoffee Banany kroimy w plastry, śmietankę ubijamy na sztywno, a herbatniki kruszymy.
2.UBITĄ ŚMIETANKĘ I:
masę krówkową przekładamy do rękawów cukierniczych.
3.W SŁOICZKACH UKŁADAMY:
warstwami ciastka, ubitą śmietankę, masę krówkową i banany.
4.GOTOWY DESER PRZECHOWUJEMY:
w lodówce.
5.CHEESECAKE Z JEDNEJ:
cytryny ścieramy skórkę.
6.SOK WYCISKAMY ZE:
wszystkich cytryn i wlewamy do garnka.
7.STAWIAMY NA WOLNY:
ogień i po chwili dodajemy jajka.
8.CAŁY CZAS MIESZAJĄC,:
dodajemy do masy miód.
9.ZDEJMUJEMY KREM CYTRYNOWY:
z ognia, dodajemy zimne masło w kawałkach i sok z cytryny.
10.MIESZAMY I ODSTAWIAMY:
do wystudzenia.
11.ŚMIETANKĘ UBIJAMY NA:
sztywno.
12.W MISCE ŁĄCZYMY:
ze sobą jogurt, serek śmietankowy, cukier i ekstrakt waniliowy.
13.W SŁOICZKACH UKŁADAMY:
warstwami krakersy, krem cytrynowy i krem waniliowy.
14.DESER DEKORUJEMY UBITĄ:
śmietanką i skórką cytrynową.
15.PUDDING CZEKOLADOWY CIASTKA:
neo rozdzielamy na pół i usuwamy krem.
16.CIASTKA KRUSZYMY NA:
mniejsze kawałki.
17.ŚMIETANKĘ UBIJAMY Z:
cukrem na sztywno.
18.BUDYŃ GOTUJEMY ZGODNIE:
z instrukcją podaną na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia.
19.W SŁOICZKACH UKŁADAMY:
warstwami pokruszone ciastka, budyń i ubitą śmietankę.
20.DESER DEKORUJEMY STARTĄ:
czekoladą.
3 sposoby na desery w słoiku

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTUJ KILKA RĘKAWÓW

cukierniczych mikser słoiczki do deserów Banoffee Banany kroimy w plastry, śmietankę ubijamy na sztywno, a herbatniki kruszymy.

2

UBITĄ ŚMIETANKĘ I

masę krówkową przekładamy do rękawów cukierniczych.

3

W SŁOICZKACH UKŁADAMY

warstwami ciastka, ubitą śmietankę, masę krówkową i banany.

4

GOTOWY DESER PRZECHOWUJEMY

w lodówce.

5

CHEESECAKE Z JEDNEJ

cytryny ścieramy skórkę.

6

SOK WYCISKAMY ZE

wszystkich cytryn i wlewamy do garnka.

7

STAWIAMY NA WOLNY

ogień i po chwili dodajemy jajka.

8

CAŁY CZAS MIESZAJĄC,

dodajemy do masy miód.

9

ZDEJMUJEMY KREM CYTRYNOWY

z ognia, dodajemy zimne masło w kawałkach i sok z cytryny.

10

MIESZAMY I ODSTAWIAMY

do wystudzenia.

11

ŚMIETANKĘ UBIJAMY NA

sztywno.

12

W MISCE ŁĄCZYMY

ze sobą jogurt, serek śmietankowy, cukier i ekstrakt waniliowy.

13

W SŁOICZKACH UKŁADAMY

warstwami krakersy, krem cytrynowy i krem waniliowy.

14

DESER DEKORUJEMY UBITĄ

śmietanką i skórką cytrynową.

15

PUDDING CZEKOLADOWY CIASTKA

neo rozdzielamy na pół i usuwamy krem.

16

CIASTKA KRUSZYMY NA

mniejsze kawałki.

17

ŚMIETANKĘ UBIJAMY Z

cukrem na sztywno.

18

BUDYŃ GOTUJEMY ZGODNIE

z instrukcją podaną na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia.

19

W SŁOICZKACH UKŁADAMY

warstwami pokruszone ciastka, budyń i ubitą śmietankę.

20

DESER DEKORUJEMY STARTĄ

czekoladą.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1904,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

238,1 kcal

🥑

Tłuszcz

16,4 g

🌾

Węglowodany

18,1 g

🥬

Błonnik

7,8 g

💪

Białko

7,8 g

Podobne przepisy