createyourhealth.pl

Filet z indyka na kanapki • przepis • składniki • przygotowanie

Domowa wędlina z piersi indyka to pyszny dodatek do kanapek, który z łatwością wykonasz samodzielnie. Przekonaj się, jakie to proste, i ciesz się smakiem wyśmienitej szynki!

Filet z indyka na kanapki

Domowa wędlina z piersi indyka to pyszny dodatek do kanapek, który z łatwością wykonasz samodzielnie. Przekonaj się, jakie to proste, i ciesz się smakiem wyśmienitej szynki!

Czas przygotowania
90 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 15
Poziom trudności
łatwy

Składniki

ząbek czosnku - 2 szt.
miód - 1 łyżeczka
oliwa z oliwek - 2 łyżki
indyk pierś - 750 g
sos teriyaki - 3 łyżki
sól - 0,25 łyżeczki

Instrukcje przygotowania

1.SMAŻYMY I PIECZEMY MIĘSO:
Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i obsmażamy na niej mięso z każdej strony po 2-3 minuty, aż nabierze złotego koloru. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na 45 minut.
2.STUDZIMY MIĘSO:
Po upieczeniu odstawiamy mięso do całkowitego wystygnięcia. Po ostygnięciu kroimy szynkę w cienkie plasterki. Przechowujemy w lodówce do 5 dni.
Filet z indyka na kanapki

Czas przygotowania

90 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 15

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

SMAŻYMY I PIECZEMY MIĘSO

Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i obsmażamy na niej mięso z każdej strony po 2-3 minuty, aż nabierze złotego koloru. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na 45 minut.

2

STUDZIMY MIĘSO

Po upieczeniu odstawiamy mięso do całkowitego wystygnięcia. Po ostygnięciu kroimy szynkę w cienkie plasterki. Przechowujemy w lodówce do 5 dni.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1143 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

76,2 kcal

🥑

Tłuszcz

2,5 g

🌾

Węglowodany

1 g

🥬

Błonnik

12 g

💪

Białko

12 g

Podobne przepisy