Grillowane wegekiełbaski z sosem miodowo-pomidorowym • przepis • składniki • przygotowanie
Coś na szybko, z grilla i to w wersji wege? Tak, to możliwe! Te kiełbaski pokochasz za ich smak i łatwość przygotowania.

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY SOS MIODOWO-POMIDOROWY
: Pomidory cherry przelewamy gorącą wodą, pozbawiamy skórek i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do rondelka. Dodajemy miód, sok z cytryny oraz przyprawy.
GRILLUJEMY WEGEKIEŁBASKI
Kiełbaski grillujemy z każdej strony na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju przez ok. 3-5 minut. Podajemy z sosem miodowo-pomidorowym.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
869,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
434,6 kcal
Tłuszcz
27,9 g
Węglowodany
21,7 g
Błonnik
24 g
Białko
24 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kurczak w maśle ziołowym z airfryera
Klasyka wśród domowych obiadów, czyli pieczony kurczak w maśle ziołowym w wersji z airfryera. Przygotuj te soczyste udka kurczaka w aromatycznych przyprawach i podawaj je z ulubionymi dodatkami.

Pasta mocy z bakłażanem i orzechami
Rozkoszuj się królewskim smakiem wyśmienitej pasty z bakłażanem, która objawi Ci mistyczne krainy i świat zaginionych regaliów. Poczuj moc przygody, tajemnicy i ponadczasowej opowieści!

Wegańskie tofumisu
Biszkopt bez dodatku jajek, tofu i olej kokosowy. Z tych składników przygotujesz pyszne, słodkie, a przede wszystkim wegańskie – tiramisu!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Omlet biszkoptowy z borówkami i serkiem
Puszysty omlet z mąki orkiszowej, który podasz z delikatnym serkiem waniliowym i borówkami. Brzmi jak pomysł na idealne śniadanie? Wypróbuj przepis Pawła, by się przekonać!

Risotto ze szparagami
Lekki winny smak, zielone warzywa i ryż – niektórym smakom zawsze będzie ze sobą po drodze. Sprawdź, jak komponują się w przepisie Darii na risotto ze szparagami!

Chachumbar – indyjska sałatka z pomidorów i ogórków
Świeże warzywa pokrojone w kostkę i wymieszane z aromatycznym dressingiem na bazie kuminu rzymskiego oraz kolendry.
🔥 O podobnym poziomie trudności

ROZGRZEWAJĄCY KOMPOT RABARBAROWO-TRUSKAWKOWY
Rozgrzewający kompot z rabarbarem i truskawkami z dodatkiem aromatycznych przypraw – goździków, kardamonu i imbiru. Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego!

Kokosowa konfitura z mango
Spróbuj egzotycznej konfitury z mango i mleczkiem kokosowym!

Śledzie marynowane z suszonymi grzybami i sałatką ziemniaczaną
Wyrazisty smak ryby wzbogacony grzybowym aromatem z dodatkiem pikantnej sałatki z ziemniaków.