createyourhealth.pl

Gulasz cielęcy po azjatycku • przepis • składniki • przygotowanie

Spróbuj azjatyckiej kuchni według Karola Okrasy! Przygotuj gulasz z cielęciny z aromatycznymi przyprawami i mleczkiem kokosowym!

Gulasz cielęcy po azjatycku

Spróbuj azjatyckiej kuchni według Karola Okrasy! Przygotuj gulasz z cielęciny z aromatycznymi przyprawami i mleczkiem kokosowym!

Czas przygotowania
100 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cukinia - 2 szt.
pieprz czarny - 1 szczypta
makaron ryżowy - 250 g
olej rzepakowy - 2 łyżki
sól - 1 szczypta
szalotka - 2 szt.
woda - 150 ml
cielęcina - 500 g
olej sezamowy - 1 łyżka
kolendra świeża - 22 g
limonka - 1 szt.
pomidory krojone z puszki - 200 g
mleczko kokosowe - 200 ml
sos rybny - 2 łyżki
żółta pasta curry - 2 łyżeczki
ząbek czosnku - 1 szt.

Instrukcje przygotowania

1.PODSMAŻAMY MIĘSO:
Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Przesmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor i odstawiamy. Na tej samej patelni podsmażamy posiekaną szalotkę i czosnek. Dodajemy pastę curry. Dolewamy wodę i mleczko kokosowe. Dodajemy mięso i gotujemy do miękkości przez około 40 minut.
Gulasz cielęcy po azjatycku

Czas przygotowania

100 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PODSMAŻAMY MIĘSO

Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Przesmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor i odstawiamy. Na tej samej patelni podsmażamy posiekaną szalotkę i czosnek. Dodajemy pastę curry. Dolewamy wodę i mleczko kokosowe. Dodajemy mięso i gotujemy do miękkości przez około 40 minut.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2762 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

690,5 kcal

🥑

Tłuszcz

33,3 g

🌾

Węglowodany

70,7 g

🥬

Błonnik

28,5 g

💪

Białko

28,5 g

Podobne przepisy