Kurczak faszerowany kaszą gryczaną i żurawinami • przepis • składniki • przygotowanie
Kluczem do upieczenia idealnego kurczaka w całości jest farsz! A z tego farszu z kaszą gryczaną, pistacjami i żurawinami przygotujesz także pasztet!

Czas przygotowania
120 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PIECZEMY PASZTET
Pozostały farsz przekładamy do formy do pasztetu, wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Wierzch posypujemy suszonym majerankiem. Wkładamy do piekarnika razem z kurczakiem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
6934,0 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
1733,5 kcal
Tłuszcz
122,7 g
Węglowodany
55,6 g
Błonnik
101,6 g
Białko
101,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Grillowane brzoskwinie z bitą śmietaną i lodami
Słodka przekąska dla łasuchów w sezonie grillowym! Połówki brzoskwiń podane na ciepło z miodem, bitą śmietaną i lodami.

Zupa gołąbkowa
Zaskakująca i przepyszna wariacja na temat klasyki polskiej kuchni! Przygotuj zupę gołąbkową – mocno pomidorową i sycącą dzięki dodatkowi kapusty i mięsa mielonego.

Ciepłe lody malinowe w czekoladowym wafelku
Wróć razem z Pawłem i jego gościem do czasów dzieciństwa! Przygotuj ciepłe lody malinowe w czekoladowym wafelku!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Baton à la twix
Znany baton w lżejszej wersji! Chrupiące ciasteczko, warstwa karmelu z masy daktylowej i polewa czekoladowa! Wypróbuj!

Ciasto śliwkowe „Topielec”
Sezon na śliwki kojarzy się z zapachem wypieków! Sięgnij po przepis Pawła i przygotuj wyjątkowe ciasto drożdżowe z kruszonką i nadzieniem śliwkowym.

Wegański tort z malinami i kremem z kaszy jaglanej
Krem na bazie kaszy jaglanej, maliny i czerwony biszkopt: wegański tort wg przepisu Kingi to uczta dla oczu i podniebienia! A to wszystko w całkowicie roślinnym wydaniu. Spróbujesz?
🔥 O podobnym poziomie trudności

Smoothie z mango
Z takim słonecznym smoothie dobrze jest zacząć dzień. Sięgnij po mango i zmiksuj je z dodatkami z przepisu Kingi – będzie smacznie i pożywnie!

Ceviche z tuńczyka w puszce
Szybki pomysł na orzeźwiającą przystawkę lub lekki posiłek w ciągu dnia. Wystarczą tuńczyk w puszce, kilka innych składników i gotowe!

Gulasz ekstra z jelenia w czerwonym winie
Gulasz z jelenia to prawdziwa uczta dla miłośników dziczyzny. Zrobisz go w bardzo łatwy sposób, a dodatek wytrawnego czerwonego wina doskonale podkreśli jego niepowtarzalny smak!