createyourhealth.pl

Tatar wołowy • przepis • składniki • przygotowanie

Wypróbuj szybki i łatwy przepis na doskonały tatar!

Tatar wołowy

Wypróbuj szybki i łatwy przepis na doskonały tatar!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

pieprz czarny - 1 szczypta
jajko - 4 szt.
kapar - 1 łyżka
ogórek kiszony - 1 szt.
oliwa z oliwek - 1 łyżka
podgrzybki - 100 g
sól - 1 szczypta
szalotka - 1 szt.
sos Worcester - 1 łyżeczka
tatar wołowy - 200 g

Instrukcje przygotowania

1.SZALOTKĘ, GRZYBY, OGÓRKA:
i kapary siekamy w drobną kosteczkę.
2.MIĘSO MIESZAMY W:
misce z solą, pieprzem, sosem i oliwą.
3.FORMUJEMY PORCJE, UKŁADAMY:
na schłodzonych talerzach, na każdym kładziemy żółtko jaja.
4.OSOBNO W MISECZKACH:
podajemy posiekane dodatki według uznania.
Tatar wołowy

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

SZALOTKĘ, GRZYBY, OGÓRKA

i kapary siekamy w drobną kosteczkę.

2

MIĘSO MIESZAMY W

misce z solą, pieprzem, sosem i oliwą.

3

FORMUJEMY PORCJE, UKŁADAMY

na schłodzonych talerzach, na każdym kładziemy żółtko jaja.

4

OSOBNO W MISECZKACH

podajemy posiekane dodatki według uznania.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

668,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

167,2 kcal

🥑

Tłuszcz

8,7 g

🌾

Węglowodany

4,3 g

🥬

Błonnik

16,9 g

💪

Białko

16,9 g

Podobne przepisy