Muffiny jaglane na dwa sposoby • przepis • składniki • przygotowanie
Pyszne muffiny – idealne na drugie śniadanie lub lunch! Do szkoły i do pracy!

Czas przygotowania
120 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 18
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
MIESZAMY SKŁADNIKI
Nektarynki myjemy i osuszamy, kroimy w drobną kostkę. Wsypujemy na rozgrzaną patelnię. Zasypujemy cukrem. Smażymy, mieszając, aż do odparowania i zgęstnienia. Odstawiamy do wystudzenia.
DODAJEMY OWOCE DO CIASTA
Czekolady kroimy w drobną kostkę. Do jednej części ciasta dodajemy umyte borówki i czekoladę mleczną. Do drugiej części dodajemy białą czekoladę i smażone, wystudzone nektarynki.
CIASTO PRZELEWAMY DO FOREMEK
Ciasto z borówkami przekładamy do worka cukierniczego i szprycujemy do małych form do muffinek, wcześniej wysmarowanych masłem i oprószonych mąką. Uderzamy formą o deskę, by ciasto ładnie się rozlało. Ciasto posypujemy kruszonką.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
7399,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
411,1 kcal
Tłuszcz
15,6 g
Węglowodany
55,7 g
Błonnik
6,7 g
Białko
6,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Filety z łososia z cukiniowym ragout (gęsty sos)
Delikatna, pachnąca tymiankiem ryba, a do tego gęsty sos z cukinią. Lekkie danie, które przygotujesz w mgnieniu oka.

Karp w migdałach
Zwykły karp w niezwykłej odsłonie. Migdałowa panierka i winno-rodzynkowy sos tworzą z tej ryby coś wyjątkowego.

Perliczka w czerwonym winie
Oryginalny sposób na drób: perliczka w towarzystwie suszonych grzybów, z nutą rozmarynu oraz wytrawnego czerwonego wina.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Babeczki z kajmakiem
Kruche babeczki to doskonały pomysł na szybką i słodką przekąskę, a w połączeniu z kajmakiem tworzą wyjątkowo pyszne połączenie. Rozpływające się w ustach babeczki wypełnione nadzieniem z kajmaku, posypane orzechami pekan to prawdziwa uczta dla podniebienia. Poznaj nasz przepis na te słodkie wypieki!

Grochówka wojskowa
Klasyczna grochówka w wojskowym wydaniu! Musisz jej spróbować.

Czekoladowy sen
Pulchny biszkopt, puszysty mus, gęsta polewa i chrupiące dodatki – wszystko z czekolady! Ten tort to prawdziwy przysmak.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Wegański sernik na korzennym spodzie
Sernik na spodzie z kaszy gryczanej? Takie przepisy tylko u Kingi Paruzel! Spróbuj tego pysznego połączenia!

Mundialówki
Dwukolorowe drożdżowe bułeczki z nadzieniem z mango i ananasa. Ciekawy sposób na odmienienie klasycznych pączków!

Ciasto bałwan w tropikach
Bałwan w tropikach? Brzmi zagadkowo! To puszysty, lekki biszkopt przełożony kremem cytrynowym, warstwą ciasta z makiem i brzoskwiniami. Wypróbuj koniecznie!