
Gołąbki z kaszą pęczak i grzybami
Przepis Kingi Paruzel na gołąbki – w liściach kapusty włoskiej z kaszą pęczak!
Pyszne przepisy inspirowane smakami z całego świata

Przepis Kingi Paruzel na gołąbki – w liściach kapusty włoskiej z kaszą pęczak!

Karol Okrasa jak zwykle inspiruje pysznymi pomysłami. Tym razem przygotował gołąbki z kiszonej kapusty.

Gołąbki możesz przygotować na wiele sposobów. Spróbuj tych z mięsem w sosie z pomarańczy i dodatkiem szałwii.

Gołąbków nikomu chyba nie trzeba przedstawiać! Chętnie robimy je o każdej porze roku, jednak te wiosenne, z liści młodej kapusty, są szczególnie pyszne. Dlaczego? Może dlatego, że młoda kapusta to warzywo dostępne tylko w określonym czasie w ciągu roku, jedno z tych, na które tak czekamy po zimie. Jak się robi gołąbki z młodej kapusty? Oto nasza propozycja tego obiadowego klasyka!

Gołąbki tradycyjne z ryżem to jedno z tych dań, które przywołują najróżniejsze wspomnienia. Delikatne liście kapusty skrywające aromatyczny farsz z mięsa i ryżu, duszone w sosie pomidorowym, tworzą prawdziwie reprezentacyjne danie kuchni polskiej. Poznaj nasz sposób na to sentymentalne danie!

Wypróbuj wegańskie gołąbki z soczewicą i grzybami według przepisu Darii. To świetny pomysł na obiad!

Chrupiąca skórka i kruche mięso to podstawy idealnej golonki! Podana z sosem musztardowym smakuje wyśmienicie!

Doskonałe mięso marynowane w piwie, sosie sojowym, miodzie i przyprawach. To sposób na golonkę w orientalnym stylu.

Klasyczny przepis na golonkę w marynacie z ciemnego piwa. Z zapiekanymi ziemniakami i zasmażaną kapustą smakuje wybornie!

Golonka duszona w kapuście to prawdziwa perełka kuchni tradycyjnej, którą bez problemu przyrządzisz w zaciszu swojej kuchni. Miękkie, soczyste mięso, idealnie komponujące się z lekko kwaśną kapustą, to połączenie, które od lat cieszy się uznaniem w polskich domach. Odkryj nasz pyszny sposób na golonkę w kapuście!

Wystarczy kwadrans, by przygotować aromatyczny, intensywnie czekoladowy napój. Spróbuj! Z pewnością go pokochasz.

Przyprawa piernikowa zawsze pod ręką! Zobacz, jak zrobić ją w domu! A do tego świetny przepis na gorącą czekoladę piernikową!

Coś na słodką rozgrzewkę, czyli gorąca czekolada pachnąca cynamonem i goździkami, udekorowana bitą śmietaną.

Pyszny, rozgrzewający napój herbaciany bogaty w witaminę C i wyjątkową miodową słodycz – najlepszy w chłodne dni!

Gdy trwa sezon na świeżą kukurydzę, wykorzystaj przepis Kingi na gotowane kolby kukurydzy z gęstym sosem serowym!

Jeśli nie wiesz, jak możesz wykorzystać kolby kukurydzy, to zdecydowanie jest to przepis dla Ciebie! To proste i szybkie danie, które pozwala się cieszyć doskonałym smakiem kukurydzy oblanej humusowym sosem!

Wyjątkowy deser na wyjątkowe okazje! Pyszny krem z dodatkiem skórki cytryny i wanilii, przekładany biszkoptami nasączonymi ponczem rumowym. Koniecznie sprawdź, jak smakuje ten naprawdę bogaty deser!

Przepis na kolorową grahamkę z twarożkiem z kolorowymi pomidorami znajdziesz w Kuchni Lidla.

Razowa bułka z masłem orzechowym, kiwi i bananem, a do tego kefir i warzywa. Zdrowa porcja energii na cały poranek!

Przepyszny, słodko-kwaśny deser, który idealnie sprawdzi się w gorący dzień. Koniecznie sprawdź, jak szybko i prosto można go przygotować!

Granitę od sorbetu odróżnia grudkowata i mniej zbita konsystencja. Możesz ją podać w formie napoju bądź deseru.