Pierogi z kapustą i grzybami • przepis • składniki • przygotowanie
Doskonały przepis na jedno z naszych narodowych dań – domowe pierogi z pysznym, pachnącym grzybami farszem. Musisz się nauczyć je robić!

Czas przygotowania
90 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
KWAŚNA ŚMIETANA TO
tradycyjny, powszechnie lubiany dodatek do pierogów z kapustą.
MAŁO KTO POTRAFI
sobie wyobrazić pierogi bez dodatku cebulki w maśle.
PODSMAŻ CEBULĘ NA
złoto i posyp nią gotowe danie.
POKROJONA W PLASTRY
lub pokruszona kiełbasa może być wyrazistym, sycącym dodatkiem do naszych pierogów.
NASZA KOLEJNA PROPOZYCJA
towarzystwa dla pierogów to sos grzybowy.
FANTASTYCZNIE WPISUJE SIĘ
zarówno w wigilijne, jak i po prostu jesienne menu.
MOŻESZ PRZYGOTOWAĆ GO
z suszonych lub świeżych grzybów – w każdym przypadku zachwyci Cię smakiem.
SMAK PIEROGÓW IDEALNIE
komponuje się z cebulką z boczkiem.
JEŚLI LUBISZ TRADYCYJNE
smaki to coś dla Ciebie!
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
744 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
124 kcal
Tłuszcz
6,7 g
Węglowodany
15,3 g
Błonnik
3 g
Białko
3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
Pomysł na szybki obiad: delikatne filety z piersi kurczaka zwinięte w apetyczne panierowane roladki z serem pleśniowym.

Szaszłyki z warzywami i ananasem
Propozycja dla wegetarian, nie tylko w sezonie grillowym. Aromatyczne kawałki warzyw połączone ze słodkim smakiem ananasa.

Brownie z malinami
Mocno czekoladowe, domowe, po prostu pyszne! Koniecznie spróbuj jak smakuje brownie z malinami według przepisu Darii!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Strudel jabłkowy z lodami śmietankowymi i sosem waniliowym
Aromatyczny strudel jabłkowy z lodami i sosem. Prosty przepis. Deser na każdą okazję!

Grillowane truskawki z musem z białej czekolady
Marzysz o deserze z grilla? Przygotuj grillowane truskawki, podane razem z pysznym musem!

Pierogi z suszonymi śliwkami
Słodkie smaki i świąteczne aromaty połączą się w pierogach Pawła! Sprawdź, jak przygotować śliwkowe nadzienie i migdałową okrasę!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Panierowane jajka z pastą z tuńczyka
Zaskakujące panierowane białka, które kryją w sobie farsz z pysznych żółtek i aromatycznego tuńczyka. To przekąska, której nie może zabraknąć na Twoim stole wielkanocnym!

Paupiette z indyka nadziewane ricottą i pieczarkami z pieczoną papryką, winogronem i oliwkami
Czy wiesz, jak Francuzi przygotowują zrazy? Zaraz wszystko będzie jasne. Szykuj się na smakowitą niespodziankę.

Piersi z indyka w sosie paprykowym
Delikatny drób w warzywnym sosie to potrawa, która sprawdzi się zarówno podczas rodzinnego obiadu, jak i przyjęcia.