createyourhealth.pl

Pomidorowy pstrąg z imbirem • przepis • składniki • przygotowanie

Delikatna ryba połączona z intensywnym smakiem pasty pomidorowo-paprykowej z imbirem, podana ze świeżą kolendrą.

Pomidorowy pstrąg z imbirem

Delikatna ryba połączona z intensywnym smakiem pasty pomidorowo-paprykowej z imbirem, podana ze świeżą kolendrą.

Czas przygotowania
50 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni

Składniki

pstrąg łososiowy swieży filet - 4 szt.
ząbek czosnku - 6 szt.
koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
olej - 3 łyżki
papryka mielona ostra - 0,5 łyżeczki
papryka mielona słodka - 1 łyżka
sól - 0,5 łyżeczki
kolendra świeża - 1 łyżka
imbir świeży - 1 łyżka

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE SKÓRĘ WYPATROSZONYCH,:
umytych i osuszonych pstrągów nacinamy w poprzek w 2-3 miejscach z każdej strony.
2.POZOSTAŁE SKŁADNIKI, Z:
wyjątkiem kolendry, miksujemy na jednolitą pastę, którą nacieramy ryby.
3.ODSTAWIAMY DO LODÓWKI:
na 30 minut.
4.RYBY GRILLUJEMY PO:
kilka minut z każdej strony, następnie przekładamy na talerze i posypujemy odrobiną drobno posiekanej kolendry.
Pomidorowy pstrąg z imbirem

Czas przygotowania

50 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

średni

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE SKÓRĘ WYPATROSZONYCH,

umytych i osuszonych pstrągów nacinamy w poprzek w 2-3 miejscach z każdej strony.

2

POZOSTAŁE SKŁADNIKI, Z

wyjątkiem kolendry, miksujemy na jednolitą pastę, którą nacieramy ryby.

3

ODSTAWIAMY DO LODÓWKI

na 30 minut.

4

RYBY GRILLUJEMY PO

kilka minut z każdej strony, następnie przekładamy na talerze i posypujemy odrobiną drobno posiekanej kolendry.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1948,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

487,1 kcal

🥑

Tłuszcz

28,6 g

🌾

Węglowodany

5 g

🥬

Błonnik

53,9 g

💪

Białko

53,9 g

Podobne przepisy

Pomidorowy pstrąg z imbirem - przepis, składniki, przygotowanie | createyourhealth.pl