createyourhealth.pl

Rolada z boczku z kolorowym pieprzem • przepis • składniki • przygotowanie

Kolorowy pieprz podkreśli smak i wygląd domowej wędliny z boczku, którą przygotujesz z najlepszego mięsa we własnej kuchni!

Rolada z boczku z kolorowym pieprzem

Kolorowy pieprz podkreśli smak i wygląd domowej wędliny z boczku, którą przygotujesz z najlepszego mięsa we własnej kuchni!

Czas przygotowania
240 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 14
Poziom trudności
średni

Składniki

majeranek - 2 łyżeczki
pieprz kolorowy - 1 łyżeczka
boczek surowy - 1000 g
sól peklowa - 30 g
ząbek czosnku - 4 szt.

Instrukcje przygotowania

1.PARZYMY ROLADĘ:
Worek z boczkiem umieszczamy w szynkowarze, zakładamy sprężynę i zamykamy pojemnik. Szynkowar umieszczamy w garnku wypełnionym wodą (poziom wody powinien sięgać trochę powyżej mięsa w szynkowarze).
2.CHŁODZIMY ROLADĘ:
Gdy temperatura masy mięsnej osiągnie 69-75°C (w zależności od rodzaju mięsa), możemy uznać, że jest gotowa.
Rolada z boczku z kolorowym pieprzem

Czas przygotowania

240 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 14

Poziom trudności

średni

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PARZYMY ROLADĘ

Worek z boczkiem umieszczamy w szynkowarze, zakładamy sprężynę i zamykamy pojemnik. Szynkowar umieszczamy w garnku wypełnionym wodą (poziom wody powinien sięgać trochę powyżej mięsa w szynkowarze).

2

CHŁODZIMY ROLADĘ

Gdy temperatura masy mięsnej osiągnie 69-75°C (w zależności od rodzaju mięsa), możemy uznać, że jest gotowa.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

7516,3 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

536,9 kcal

🥑

Tłuszcz

57,5 g

🌾

Węglowodany

0,5 g

🥬

Błonnik

0 g

💪

Białko

3,7 g

Podobne przepisy