Stir-fry z kaszą • przepis • składniki • przygotowanie
Idealny, szybki, ciepły posiłek – smażone, chrupiące warzywa z dodatkiem kaszy. Dobieraj ulubione składniki i dodawaj je do stir-fry wg przepisu Kingi, by stworzyć swoją ulubioną kompozycję smakową!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
GOTUJEMY MIESZANKĘ KASZ
Mieszankę kasz Lunch Time z orkiszem gotujemy w lekko osolonej wodzie według wskazówek zamieszczonych na opakowaniu. Odcedzamy na sicie.
KROIMY WARZYWA
Paprykę i cukinię kroimy w słupki.
SMAŻYMY WARZYWA
Pokrojone warzywa smażymy w woku lub na głębokiej patelni na mocno rozgrzanej oliwie ok. 2 minut. Dodajemy czosnek pokrojony w talarki i smażymy jeszcze ok. 1 minuty.
SMAŻYMY STIR-FRY
Dodajemy ugotowaną mieszankę kasz oraz sos sojowy. Mieszamy i smażymy jeszcze chwilę, aż smaki i składniki się połączą.
PODAJEMY DANIE
Gotowy stir-fry z kaszą posypujemy z wierzchu natką pietruszki i skrapiamy sosem sriracha.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
793 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
396,5 kcal
Tłuszcz
9,5 g
Węglowodany
65,9 g
Błonnik
17,8 g
Białko
17,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Pasztet z kaczki z suszonymi owocami
Karol Okrasa dzieli się rodzinnym przepisem na wielkanocny pasztet! W składnikach oprócz mięsa kaczki znajdziesz suszone owoce, boczek i suszony majeranek!

Makowiec drożdżowy
Jak zrobić makowiec, który wychodzi zawsze i smakuje każdemu? Sprawdź przepis Pawła na makowiec idealny!

Kotlety śledziowe
Przepis inspirowany przedwojenną kuchnią w polskim stylu, w odrobinę unowocześnionej wersji Karola. Takich kotletów śledziowych jeszcze nie jedliście!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Tarta bez pieczenia z czerstwego chleba
Tarta z czerstwego chleba i do tego smażona na patelni? Tym przepisem Kinga udowadnia, że z resztek pieczywa można wyczarować pyszne i pożywne danie!

Gotowana kukurydza z sosem serowym
Gdy trwa sezon na świeżą kukurydzę, wykorzystaj przepis Kingi na gotowane kolby kukurydzy z gęstym sosem serowym!

DIP Z FASOLI I TALERZ ROZMAITOŚCI
Imprezowa propozycja Kingi Paruzel? Dip z białej fasoli z aromatycznym prażonym czosnkiem i suszonym rozmarynem, podany w towarzystwie chrupiących krakersów, grissini, warzyw i owoców.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Piersi gęsi w pomarańczach z pyzami i kapustą z jabłkami
Wielkopolskie smaki w Kuchni Lidla! Gęś z pyzami własnego wyrobu z pyszną czerwoną kapustą z jabłkami!

Zielone kanapki na pieczywie razowym
Tak zielono, jak tylko się da! Jeśli chcesz, by Twoje śniadanie było lekkie, ale pożywne, przygotuj zielone kanapki na pieczywie razowym – w wegetariańskiej lub wegańskiej wersji.

Tortilla z hummusem, kurczakiem i sałatką
Daria Ładocha pokaże Ci przepis na szybki obiad dla 4-osobowej rodziny! Przygotuj tortille z kurczakiem, hummusem i warzywami z dodatkiem sosu jogurtowego i sałatki.