createyourhealth.pl

Jogurtowiec z karambolą i migdałami • przepis • składniki • przygotowanie

Spróbuj jogurtowego ciasta z masą morelową, migdałową i galaretką z karambolą!

Jogurtowiec z karambolą i migdałami

Spróbuj jogurtowego ciasta z masą morelową, migdałową i galaretką z karambolą!

Czas przygotowania
180 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
średni

Składniki

cytryna - 1 szt.
morele suszone - 150 g
galaretka cytrynowa - 75 g
karambola - 6 szt.
jogurt naturalny - 500 g
migdały płatki - 100 g
żelatyna - 2 g
ksylitol - 1 łyżka

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY MASĘ MIGDAŁOWĄ:
Żelatynę umieszczamy w miseczce, zalewamy zimną wodą i odstawiamy do napęcznienia. Jogurt blendujemy z ksylitolem i żelatyną. Dodajemy płatki migdałów i mieszamy. Masę wylewamy na zastygniętą warstwę masy morelowej. Wkładamy ponownie do lodówki do stężenia.
Jogurtowiec z karambolą i migdałami

Czas przygotowania

180 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 8

Poziom trudności

średni

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY MASĘ MIGDAŁOWĄ

Żelatynę umieszczamy w miseczce, zalewamy zimną wodą i odstawiamy do napęcznienia. Jogurt blendujemy z ksylitolem i żelatyną. Dodajemy płatki migdałów i mieszamy. Masę wylewamy na zastygniętą warstwę masy morelowej. Wkładamy ponownie do lodówki do stężenia.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1787,2 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

223,4 kcal

🥑

Tłuszcz

6,3 g

🌾

Węglowodany

45,9 g

🥬

Błonnik

14,8 g

💪

Białko

14,8 g

Podobne przepisy