createyourhealth.pl

Owsianka czekoladowo-kokosowa • przepis • składniki • przygotowanie

Śniadanie w formie owsianki według tego przepisu podbija serca i kubki smakowe. Ta bardzo kremowa propozycja stworzona na bazie mleczka kokosowego na stałe wpisze się do niejednego menu.

Owsianka czekoladowo-kokosowa

Śniadanie w formie owsianki według tego przepisu podbija serca i kubki smakowe. Ta bardzo kremowa propozycja stworzona na bazie mleczka kokosowego na stałe wpisze się do niejednego menu.

Czas przygotowania
5 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
łatwy

Składniki

płatki owsiane górskie - 100 g
wiórki kokosowe - 20 g
napój roślinny - 375 ml
mleczko kokosowe - 100 ml
miód - 20 g
odżywka białkowa o smaku kokosowym - 20 g
czekolada gorzka - 100 g

Instrukcje przygotowania

1.GOTUJEMY OWSIANKĘ:
Do pojemnika miksującego dodajemy płatki owsiane, wiórki koksowe oraz napój roślinny. Całość zagotowujemy, używając programu„własne ustawienia” / temperatura: 100°C / czas: 10 minut / prędkość: 2.
2.ŁĄCZYMY OWSIANKĘ Z DODATKAMI:
Do ugotowanej owsianki dodajemy mleczko kokosowe, miód i odżywkę białkową. Składniki dokładnie mieszamy, wykorzystując program„własne ustawienia” / czas: 15 sekund / prędkość: 5. Gotową owsiankę zostawiamy w zamkniętym pojemniku miksującym na ok. 5 minut, a następnie przekładamy na talerze.
3.PRZYGOTOWUJEMY POLEWĘ CZEKOLADOWĄ:
Do czystej misy urządzenia dodajemy czekoladę połamaną na kawałki i dość mocno ją rozdrabniamy, używając programu„własne ustawienia” / czas: 15 sekund / prędkość: 8. Następnie zgarniamy czekoladę ze ścianek naczynia i roztapiamy ją, wykorzystując program„własne ustawienia” / temperatura: 50°C / czas: 2 minuty 30 sekund / prędkość: 1.
4.PODAJEMY OWSIANKĘ:
Porcje owsianki polewamy czekoladą i dekorujemy według uznania np. owocami, a nawet ulubionym batonikiem.
Owsianka czekoladowo-kokosowa

Czas przygotowania

5 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 3

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

GOTUJEMY OWSIANKĘ

Do pojemnika miksującego dodajemy płatki owsiane, wiórki koksowe oraz napój roślinny. Całość zagotowujemy, używając programu„własne ustawienia” / temperatura: 100°C / czas: 10 minut / prędkość: 2.

2

ŁĄCZYMY OWSIANKĘ Z DODATKAMI

Do ugotowanej owsianki dodajemy mleczko kokosowe, miód i odżywkę białkową. Składniki dokładnie mieszamy, wykorzystując program„własne ustawienia” / czas: 15 sekund / prędkość: 5. Gotową owsiankę zostawiamy w zamkniętym pojemniku miksującym na ok. 5 minut, a następnie przekładamy na talerze.

3

PRZYGOTOWUJEMY POLEWĘ CZEKOLADOWĄ

Do czystej misy urządzenia dodajemy czekoladę połamaną na kawałki i dość mocno ją rozdrabniamy, używając programu„własne ustawienia” / czas: 15 sekund / prędkość: 8. Następnie zgarniamy czekoladę ze ścianek naczynia i roztapiamy ją, wykorzystując program„własne ustawienia” / temperatura: 50°C / czas: 2 minuty 30 sekund / prędkość: 1.

4

PODAJEMY OWSIANKĘ

Porcje owsianki polewamy czekoladą i dekorujemy według uznania np. owocami, a nawet ulubionym batonikiem.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1494,5 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

498,2 kcal

🥑

Tłuszcz

27,8 g

🌾

Węglowodany

50,1 g

🥬

Błonnik

7,3 g

💪

Białko

19 g

Podobne przepisy

Owsianka czekoladowo-kokosowa - przepis, składniki, przygotowanie | createyourhealth.pl