createyourhealth.pl

Przekąski na imprezę • przepis • składniki • przygotowanie

Jeśli szykujesz imprezę, koniecznie wypróbuj 3 rodzaje przekąsek DG!

Przekąski na imprezę

Jeśli szykujesz imprezę, koniecznie wypróbuj 3 rodzaje przekąsek DG!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Poziom trudności
łatwy

Składniki

ogórek - 1 szt.
pomidorki koktajlowe - 15 szt.
serek śmietankowy - 4 łyżki
kiełki rzodkiewki - 50 g

Instrukcje przygotowania

1.NA WYKAŁACZKĘ NABIJAMY BAGIETKĘ, BOCZEK, OGÓRKA I PAPRYKĘ:
Ogórki kroimy w plasterki. Paprykę kroimy w kostkę. Plastry boczku kroimy wzdłuż na pół, a następnie zwijamy w rulonik. Bagietkę kroimy w plastry, a następnie przekrawamy na 4 części. Na wykałaczkę nabijamy bagietkę, boczek, ogórka i kończymy papryką.
2.NABIJAMY PIECZYWO, ŁOSOSIA Z SERKIEM I OLIWKĘ:
Pieczywo kroimy w kostkę i nabijamy na wykałaczkę, zwijamy plaster łososia, smarujemy serkiem i na koniec nabijamy oliwkę.
3.ZWIJAMY TORTILLĘ ZE SKŁADNIKAMI:
Paprykę i marchewkę kroimy w paski. Mieszamy serek śmietankowy z chrzanem. Kabanosy przecinamy wzdłuż na pół. Tortillę smarujemy serkiem. Na brzegu układamy składniki, a następnie zwijamy w rulon. Tniemy w kawałki. Roladki podajemy z sosem śmietankowo-chrzanowym i posypujemy kiełkami.
Przekąski na imprezę

Czas przygotowania

30 min

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

NA WYKAŁACZKĘ NABIJAMY BAGIETKĘ, BOCZEK, OGÓRKA I PAPRYKĘ

Ogórki kroimy w plasterki. Paprykę kroimy w kostkę. Plastry boczku kroimy wzdłuż na pół, a następnie zwijamy w rulonik. Bagietkę kroimy w plastry, a następnie przekrawamy na 4 części. Na wykałaczkę nabijamy bagietkę, boczek, ogórka i kończymy papryką.

2

NABIJAMY PIECZYWO, ŁOSOSIA Z SERKIEM I OLIWKĘ

Pieczywo kroimy w kostkę i nabijamy na wykałaczkę, zwijamy plaster łososia, smarujemy serkiem i na koniec nabijamy oliwkę.

3

ZWIJAMY TORTILLĘ ZE SKŁADNIKAMI

Paprykę i marchewkę kroimy w paski. Mieszamy serek śmietankowy z chrzanem. Kabanosy przecinamy wzdłuż na pół. Tortillę smarujemy serkiem. Na brzegu układamy składniki, a następnie zwijamy w rulon. Tniemy w kawałki. Roladki podajemy z sosem śmietankowo-chrzanowym i posypujemy kiełkami.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

252 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

126 kcal

🥑

Tłuszcz

7,9 g

🌾

Węglowodany

12,4 g

🥬

Błonnik

2,3 g

💪

Białko

4,3 g

Podobne przepisy