Zapiekane roladki z tortilli • przepis • składniki • przygotowanie
Smakowita ciepła przekąska nie tylko na przyjęcia: połączenie serów, wędlin oraz pysznego sosu musztardowo-jogurtowego!

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY SOS MUSZTARDOWY
Jogurt naturalny i obie musztardy przekładamy do miseczki i mieszamy do połączenia składników. Następnie sos doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Wszystkie sery trzemy na tarce i mieszamy razem. Salami i szynkę kroimy w drobne paseczki.
FORMUJEMY ROLADKI
Na płatach tortilli rozsmarowujemy odrobinę sosu, posypujemy mieszanką serów oraz pokrojonymi wędlinami. Tortille zawijamy, tworząc ścisłe roladki. W roladki wbijamy wykałaczki co 3 cm, a następnie kroimy je pomiędzy wykałaczkami, tworząc mniejsze kawałki.
PIECZEMY ROLADKI
Kawałki tortilli układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika na mniej więcej 5 minut. Gdy brzegi tortilli zaczną się rumienić, wyjmujemy i przekładamy na talerz.
PODAJEMY ROLADKI
Roladki podajemy jeszcze ciepłe. Pozostały sos przekładamy do małej miseczki i wykorzystujemy jako dip.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2904,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
363,1 kcal
Tłuszcz
21,5 g
Węglowodany
18,2 g
Błonnik
23,5 g
Białko
23,5 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Mazurek marchewkowy
Zaskocz swoich gości i zaserwuj im oryginalnego mazurka na marchewkowym spodzie z masą z serka homogenizowanego.

Chleb na domowym zakwasie z koprem włoskim
Zobacz, jak upiec chleb na domowym zakwasie – z mąki orkiszowej i z dodatkiem nasion kopru włoskiego.

Spaghetti z łososiem
Spróbuj zaskakującego połączenia makaronu z wędzonym łososiem i sosem doprawionym kawą, sokiem z pomarańczy i anyżem.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Polenta z kozim serem i pieczonymi warzywami
Połączenie wyjątkowej, kremowej polenty z charakternym kozim serem oraz chrupkimi, pieczonymi warzywami to danie, które każdemu będzie smakować idealnie!

Krem z pomidorów z bazylią
Zobacz, jak przygotować aromatyczną zupę ze świeżych pomidorów, bazylii i czosnku.

Wegański gulasz z ciecierzycą
Ilu kucharzy, tyle gulaszów! A ten jest wyjątkowy, bo w 100% roślinny. Poznaj recepturę Kingi i przygotuj wegański gulasz z dynią i ciecierzycą – idealny na jesień!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Grillowane kiełbaski w boczku
Prawdziwa gratka dla miłośników mięsa - kiełbaski zgrillowane w towarzystwie sera i chrupiącego boczku...

Jogurt z miodem i sałatką z moreli
Z jogurtu również możesz przygotować słodki deser! W połączeniu z owocami, bakaliami i miodem smakuje doskonale!

Kurczaki-Patyczaki
Kurczaki-Patyczaki to danie polecane dzieciom, które z pewnością im zasmakuje.