Zupa krem z buraka • przepis • składniki • przygotowanie
Wypróbuj przepis na błyskawiczną zupę krem z buraków z octem balsamicznym!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PODAJEMY ZUPĘ
Zupę rozlewamy do miseczek, dekorujemy kleksem śmietany i salsą z buraka i kolendry.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1207,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
603,8 kcal
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
101,7 g
Błonnik
17,1 g
Białko
17,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Ciasto poduszkowiec
Miękkie jak poduszeczka i doskonale serowe! To ciasto zachwyca jednak nie tylko wyjątkowym smakiem, ale też wyglądem. Przygotuj je i wywołaj uśmiech na twarzach bliskich!

Piwne muffinki z malinami
Niezwykłe piwne muffinki z pysznym kremem i świeżymi malinami. Koniecznie musisz spróbować!

Sernik dyniowy na korzennym spodzie
Pyszny sernik na korzennym spodzie - rozkosz dla podniebienia w jesienne dni!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Krem ziemniaczany z kurkami
Krem ziemniaczany, który dzięki dodatkowi kurek smakuje jak koniec lata. Prosty, pyszny, lekko rozgrzewający i wykorzystujący sezonowe produkty. Jednym słowem: idealny!

Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
Sałatka cezar w najbardziej klasycznej odsłonie! Sos na bazie surowych żółtek, z dodatkiem anchois i musztardy, a do tego grillowany kurczak i grzanki. Pycha!

Ciasto czekoladowe z gruszkami
Szybkie w przygotowaniu ciasto czekoladowe z gruszkami, które utrze się na idealną konsystencję w termorobocie MC Smart.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Wegańskie nuggetsy z jackfruita
Nuggetsy jak mięsne, ale bez grama mięsa?! Wszystko za sprawą owocu chlebowca – jackfruita! Robi się je bardzo łatwo, a efekt jest naprawdę zaskakujący i przede wszystkim niezwykle smaczny.

Ogórki małosolne
Krótki sezon na wielki produkt – ogórki małosolne smakują wszystkim! To świetny dodatek do obiadu lub chrupka przekąska – sprawdź sekrety przepisu Karola i zastosuj je w swojej kuchni!

Frittata z makaronem i szparagami
Sycąca zapiekanka makaronowa ze szparagami i jajkiem. Zawsze tak samo smaczna – jako obiad, przekąska, a nawet śniadanie!