createyourhealth.pl

Syrop imbirowy • przepis • składniki • przygotowanie

Pyszny pomysł na imbirowy napój rozcieńczony wodą lub idealny aromatyczny dodatek do herbaty, lodów albo lemoniady!

Syrop imbirowy

Pyszny pomysł na imbirowy napój rozcieńczony wodą lub idealny aromatyczny dodatek do herbaty, lodów albo lemoniady!

Czas przygotowania
90 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 30
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cukier - 220 g
imbir świeży - 150 g
woda - 500 ml

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE IMBIR POZBAWIAMY:
skórki, bardzo drobno siekamy i przekładamy do garnka.
2.DODAJEMY WODĘ I:
cukier.
3.CAŁOŚĆ MIESZAMY I:
doprowadzamy do wrzenia.
4.ZMNIEJSZAMY PŁOMIEŃ I:
gotujemy jeszcze przez godzinę.
5.ZDEJMUJEMY GARNEK Z:
ognia.
6.SYROP PRZECEDZAMY PRZEZ:
drobne sitko, przelewamy do wyparzonych butelek.
Syrop imbirowy

Czas przygotowania

90 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 30

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE IMBIR POZBAWIAMY

skórki, bardzo drobno siekamy i przekładamy do garnka.

2

DODAJEMY WODĘ I

cukier.

3

CAŁOŚĆ MIESZAMY I

doprowadzamy do wrzenia.

4

ZMNIEJSZAMY PŁOMIEŃ I

gotujemy jeszcze przez godzinę.

5

ZDEJMUJEMY GARNEK Z

ognia.

6

SYROP PRZECEDZAMY PRZEZ

drobne sitko, przelewamy do wyparzonych butelek.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

971,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

32,4 kcal

🥑

Tłuszcz

0 g

🌾

Węglowodany

8,2 g

🥬

Błonnik

0,1 g

💪

Białko

0,1 g

Podobne przepisy