createyourhealth.pl

Zupa jarzynowa ze smażonymi pierożkami panzerotti • przepis • składniki • przygotowanie

Głęboki smak pomidorów podkreślony smakiem warzyw i przełamany delikatnością pierożków panzerotti. Tę zupę pokochają wszyscy, nie tylko fani południowych smaków!

Zupa jarzynowa ze smażonymi pierożkami panzerotti

Głęboki smak pomidorów podkreślony smakiem warzyw i przełamany delikatnością pierożków panzerotti. Tę zupę pokochają wszyscy, nie tylko fani południowych smaków!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

fasola biała z puszki - 425 g
ocet balsamiczny - 2 łyżki
cebula - 1 szt.
ząbek czosnku - 1 szt.
fasola szparagowa - 100 g
marchew - 150 g
oliwa z oliwek - 3 łyżki
pieprz czarny, ziarnisty - 0,5 łyżeczki
seler naciowy - 150 g
ser pecorino - 60 g
sos pomidorowy - 250 ml
sól - 1 łyżeczka
bazylia świeża - 5 g
pierożki panzerotti - 500 g
woda - 250 ml

Instrukcje przygotowania

1.PODSMAŻAMY PIEROŻKI:
Świeże pierożki panzerotti podsmażamy z obu stron na patelni na oliwie, aż się zarumienią.
2.PRZYGOTOWUJEMY ZUPĘ:
Pokrojoną w kostkę cebulę i drobno posiekany czosnek przesmażamy w garnku na rozgrzanej oliwie. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy fasolkę szparagową pokrojoną na mniejsze kawałki (każdy strączek na 3 części), wodę i sól. Zagotowujemy i gotujemy ok. 5 minut.
3.PODAJEMY PIEROŻKI Z ZUPĄ:
Podsmażone pierożki przekładamy do głębokich talerzy i zalewamy zupą. Dekorujemy z wierzchu świeżą bazylią i serem pecoricco pokrojonym w plasterki za pomocą nożyka do sera.
Zupa jarzynowa ze smażonymi pierożkami panzerotti

Czas przygotowania

30 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PODSMAŻAMY PIEROŻKI

Świeże pierożki panzerotti podsmażamy z obu stron na patelni na oliwie, aż się zarumienią.

2

PRZYGOTOWUJEMY ZUPĘ

Pokrojoną w kostkę cebulę i drobno posiekany czosnek przesmażamy w garnku na rozgrzanej oliwie. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy fasolkę szparagową pokrojoną na mniejsze kawałki (każdy strączek na 3 części), wodę i sól. Zagotowujemy i gotujemy ok. 5 minut.

3

PODAJEMY PIEROŻKI Z ZUPĄ

Podsmażone pierożki przekładamy do głębokich talerzy i zalewamy zupą. Dekorujemy z wierzchu świeżą bazylią i serem pecoricco pokrojonym w plasterki za pomocą nożyka do sera.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2477,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

619,4 kcal

🥑

Tłuszcz

18,4 g

🌾

Węglowodany

86,4 g

🥬

Błonnik

23,5 g

💪

Białko

23,5 g

Podobne przepisy