
Arancini – faszerowane kulki ryżowe
Zaskakują serowo-pomidorowym nadzieniem i chrupką panierką – mowa o arancini, kuleczkach z ryżu arborio, które łatwo odtworzysz we własnej kuchni dzięki przepisowi Darii!
Pyszne przepisy inspirowane smakami z całego świata

Zaskakują serowo-pomidorowym nadzieniem i chrupką panierką – mowa o arancini, kuleczkach z ryżu arborio, które łatwo odtworzysz we własnej kuchni dzięki przepisowi Darii!

Tradycyjne, nadziewane kuleczki ryżowe we włoskim stylu. Staną się wspaniałą przystawką i hitem każdej imprezy rodzinnej lub ze znajomymi.

Efektowny i orzeźwiający deser w formie trójkolorowych galaretek przypominających plasterki arbuza zachwyca wyglądem i smakiem! Idealny na letnie przyjęcia.

Pyszny deser dla wszystkich fanów arbuza! Orzeźwiający, z dodatkiem borówek, rumu i chrupiących ciasteczek.

Idealny sposób na ochłodę w najgorętsze dni – pyszny chłodnik z truskawek i arbuza, przełamany słonym smakiem sera feta.

Danie rodem z Ameryki Południowej w wydaniu Kingi! Sprawdźcie przepis na arepas z pastą z kurczaka i awokado. Będziecie zaskoczeni tym niezwykle delikatnym i pożywnym połączeniem małych tortilli arepas z tworzącymi finalny smak dodatkami.

Przygotuj babkę z suszonymi owocami i orzechami, doprawioną aromatycznymi przyprawami – kardamonem, kolendrą i cynamonem!

Sprawdź przepis Pawła na pyszną konfiturę z jabłek, pomarańczy i cynamonu – zaskakuje swoim smakiem!

Sposób na udanego grilla? Soczyste kawałki karkówki przygotowane w musztardowej marynacie z dodatkiem pachnących ziół.

Pyszna konfitura o intensywnym, cytrusowym zapachu. Dodaj ją do ulubionego deseru lub herbaty i ciesz się smakiem!

Jesienią i zimą kawa i herbata – to także pyszny sposób na rozgrzanie. A szczególnie z dodatkiem takiej mieszanki przypraw!

Tradycyjny wypiek na bazie ciasta drożdżowego wzbogacony słodkim twarogiem, pachnącym cynamonem i bakaliami. Pychota!

Krążki aromatycznego ciasta przełożone konfiturą oraz udekorowane marcepanem i masą cukrową. Śliczne, pyszne, wyjątkowe!

Czas na pstrąga! Delikatna ryba, aromatyczny sos i bukiet warzyw to idealna obiadowa kompozycja dla każdego.

Dobry pomysł na owoce morza? Wypróbuj propozycję Karola! Połączenie ich z ryżem do paelli, świeżą kolendrą, kiełbasą chorizo i limonką z pewnością przypadnie Ci do gustu!

Awanturka, czyli pasta rybna z twarogiem lub bryndzą, to idealny pomysł na śniadanie, kolację lub przekąskę. Wędzona makrela w połączeniu z orzechami nerkowca, twarogiem i świeżymi ziołami tworzy wyśmienitą kremową pastę, której musisz spróbować!

Idealna propozycja śniadania wielkanocnego dla wegan – awokado faszerowane pastą à la jajeczną! Wypróbujcie przepis Kingi Paruzel!

Nowoczesny pomysł na śniadanie! Awokado zapiekane z jajkami podane z grzankami z masłem miętowym.

Pożywna zupa z makaronem i grzybami shiitake to kompozycja typowych azjatyckch smaków.

Pyszne klopsiki z mielonego mięsa kurczaka à la japońskie tsukune, które dzięki podaniu w aromatycznym sosie tare smakują wspaniale. Wypróbuj ten wyjątkowy przepis w azjatyckim stylu!

Wypróbuj przepis na niezwykłe w smaku pączki z mango i kokosem, inspirowane orientalną Azją!