Witajcie, jestem pasjonatką zdrowego stylu życia! Na blogu odkryjecie tajniki harmonii między ciałem a duszą. Dzielę się niekonwencjonalnymi ćwiczeniami, smacznymi przepisami i sposobami na zrozumienie swojego organizmu. Razem przekształcamy życie w pełnię sił i energii!
Regularne picie soku z karczocha obniża cholesterol, wzmacnia serce i oczyszcza organizm. Poznaj wartości odżywcze i właściwości lecznicze karczocha oraz przepis na domowy sok.
Oregano to cenne zioło o szerokim spektrum właściwości leczniczych. Pomaga zwalczać infekcje, działa przeciwzapalnie i wzmacnia odporność. Dowiedz się więcej o zastosowaniu oregano w domowym leczeniu i sposobach przygotowania naparów.
Przepis na przygotowanie domowego hummusu krok po kroku - z ciecierzycy, oliwy, limonki i tahini. Dowiedz się, jak zrobić idealny kremowy hummus w zaciszu swojej kuchni.
Tapioka – poznaj właściwości i korzyści dla zdrowia tej bezglutenowej skrobi. Przeczytaj o jej wartości odżywczej, wpływie na układ pokarmowy i możliwościach zastosowania w kuchni.
Olej lniany tłoczony na zimno - poznaj właściwości i szerokie zastosowanie tego cennego produktu. Dowiedz się, jakie konkretne korzyści dla zdrowia i urody daje regularne spożywanie oleju lnianego.
Mąka ziemniaczana a skrobia ziemniaczana - jakie są różnice w składzie i zastosowaniu tych produktów? Który składnik lepiej tolerują osoby z alergią na ziemniaki? Porady dietetyczne.
Nadmiar potasu we krwi to poważny problem zdrowotny prowadzący do zaburzeń rytmu serca i niewydolności nerek. Poznaj objawy i przyczyny hiperkaliemii oraz sposoby obniżenia podwyższonego poziomu potasu.
Witamina D – gdzie można ją znaleźć i jakie produkty dostarczą jej najwięcej? Przeczytaj artykuł, aby dowiedzieć się, w jakich rybach, jajach, nabiale i innych produktach występuje najwięcej naturalnej witaminy D3.
Witamina B17 (amigdalina) budzi kontrowersje - choć przypisuje się jej właściwości przeciwnowotworowe, brak jest przekonujących badań potwierdzających skuteczność i bezpieczeństwo jej stosowania.
Węglowodany proste i złożone - poznaj różnice i dowiedz się, które są zdrowsze. Przeczytaj o wpływie obu rodzajów węglowodanów na poziom cukru i zdrowie oraz o ich występowaniu w produktach.